Stockamöllan Swing FEST 2018

Stockamöllan är en otroligt vacker by mitt i Skåne. Sedan Gunhild Carling flyttade dit är där årligen en swing och jazz festival. Då tränger artister, dansare och publik (från hela världen) ihop sig i ett gigantiskt cirkustält och åtnjuter tre dagars festivalstämning. Välkommen du också!
25-26 maj 2018 bjuds du in till en mindre, mer intim och mysigare swing fest i Kulturfabriken i Stockamöllan...

Overkligt är målet! Skånska dagbladet

"Overkligt" är målet i Stockamöllan läs skånskan

Av Helena Svensson 17 JUNI 07.25
– Min tanke är att man ska känna sig förflyttad till någonting overkligt, säger Gunhild Carling om femte upplagan av Stockamöllan Swingfestival som hon arrangerar i helgen.
Artister, dansare och publik från Eslövs kommun och hela världen klämmer i helgen återigen in sig i det randiga cirkustältet i Stockamöllan för att skapa en swing- och jazzfestival.
I ett program under fredag, lördag och söndag underhåller bland andra Irakli & the Louis Ambassadors, Antti Sarpila Swing Band, Gunhild Carling och Carling Big Band, Thomas Winteler and the Jazz Serenaders, Gentlemen and Gangsters, Southern Syncopaters och Billinge Underhållningsorkester.
Harlem Hot Shots undervisar i swing på dagarna och på lördagskvällen arrangeras danstävlingen King of Swing.

Söndagen viks dessutom åt ett tvåtimmars familjeprogram med dansuppvisning, musik, halsbrytande akrobatik, trolleri och lindans över Rönne å.
Gunhild Carling är som vanligt värdinna och röd tråd för festen. Artisterna som bjuds in är musikanter, sångare och dansare som hon har stött på under sina turnéer och som hon tror kan glädja många.
– Min tanke är att man som publik hela tiden ska känna att det är för bra för att vara sant. Att man är förflyttad till någonting overkligt, säger hon och hoppas att publiken, som förra året nådde runt 1 500 personer, ska trivas.
Förutom publik behöver swingfestivalen också volontärer.
Den som vill bygga och riva tält, lägga dansgolv, bygga scen, dekorerar, ta hand om parkering, publik eller artister får dessutom fritt och gratis tillträde till festivalen.
– Vi behöver alltid en massa hjälp. Det är bara att anmäla sig, avslutar Gunhild Carling för att ladda för festivalen.